بارکدخوان چیست؟
بارکدخوان یا بارکد ریدر، نوعی دستگاه اسکنر است که بارکد هی روی دستگاه ها، همان خط های سیاه و سفید که حاوی اطلاعات خاصی است، را اسکن کرده و می خواند. این دستگاه از سه بخش تشکیل می شوند: رمزگشا، حسگر، سیستم نورافشانی. بارکدخوان ها برای خواندن بارکد، بیشتر از 60 نماد بارکد را پشتیبانی می کند به گونه ای که این دستگاه می تواند اطلاعات موجود در بارکدها را به کامپیوتر رمزگشایی کند.
تاریخچه ی بارکد خوان
بارکدخوان در سال 1940 توسط نورمن جوزف وودلند اختراع شد. او از کد مورس برای ایجاد اولین بارکد استفاده کرد. وودلند خطوط و نقاط تیره ای را که نمایانگر شماره محصول بودند، به صورت کد های خطی نوشت. قسمت اسکنر بارکد خوان ها هم توسط وود وارد در سال 1930 اختراع شد. او از دستگاهی که حساسیت پروژکتور فیلم را داشت، برای تبدیل نور به صدا استفاده کرد. این دستگاه نور منعکس شده را به اعداد تبدیل کردند و اسکنر بارکد خوان ها به وجود آمدند. در ادامه به انواع برند های معتبر بارکدخوان می پردازیم.
رونمایی از اولین بارکدخوان
ممکن این سوال برایتان پیش بیاد که بارکد خوان از چه زمانی وارد بازار شد؟ بارکد خوان ها برای اولین بار در سال 1974 توسط تیم دیتالاجیک در یک فروشگاه به نام مارش در ایالت اوهایو آزمایش شد. همچنین، امروزه این بارکدخوان از برند های معروف تولید کننده ی بارکد در جهان هستند. این کمپانی در سال 1972 در شهر بولونیا ایتالیا تاسیس شد و به سرعت مورد استقبال قرار گرفت.
انواع بارکد خوان
بارکدخوان ها از نظر تکنولوژی به چند دسته تقسیم می شوند:
اسکنرهای لیزری (Laser scanner) :
بارکدخوان لیزری دستگاهی است که با استفاده از نور لیزر اطلاعات موجود در بارکدها را رمزگشایی، ثبت و ذخیره می کند. در ابتدا، بارکدهای یک بعدی فقط توسط لیزر قابل خواندن بودند، اما امروزه بارکدهای یک بعدی علاوه بر بارکدخوان های لیزری، با استفاده از بارکدخوان های دوبعدی تصویرگر نیز اسکن می شوند. مکانیزم بارکدخوان لیزری شامل سیستم اپتیک است که یک پرتو لیزر تولید کرده و از یک لنز برای تمرکز پرتو استفاده می کند. سیستم اپتیک نور لیزر منعکس شده را از بارکد بازیابی می کند و نور را روی یک آشکارساز متمرکز می کند.
اسکنر های تصویری(Image scanner) :
اسکنر های تصویری بارکد خوان، دستگاه هایی هستند که از تکنولوژی تصویری برای خواندن بارکدها استفاده می کنند. در این اسکنر ها، یک دوربین برای گرفتن تصاویر از بارکد ها استفاده می شود و الگوریتم های پردازش تصویر برای استخراج اطلاعات از این تصویر به کار می روند . همچنین، داخل این دستگاه ها از چندین پرتو لیزر نیز استفاده می کنند تا بارکد ها را با سرعت بالا و از زوایای مختلف اسکن کنند.
اسکنر های CCD :
از تکنولوژی تصویری برای خواندن ccd بارکد خوان های بارکد استفاده می کنند. این دستگاه از صدها حسگر استفاده (LED مانند چراغ) نور کوچک و ظریف خطی می کنند. مزایا هایی که این دستگاه دارند سبب شده که به عنوان یکی از انتخاب های مناسب برای کسب و کارها در نظر گرفته می شود.
اسکنر های قلمی (pen-type readers) :
بارکد خوان های قلمی, نوعی از دستگاه های بارکد خوان هستند که شبیه به قلم های خودکار هستند و در نوک آنها منبع نور و دیود نوری قرار دارد. برای خواندن بارکدها، کاربر باید نوک قلم بارکد خوان را به صورت یکنواخت روی بارکد های خطی بکشد. این نوع بارکد خوان محدودیت هایی ایجاد می کنند که عملکرد آن ها را به شدت مختل می کند.
ویژگی هایی بارکد خوان
بارکد خوان ها ویژگی های متنوعی دارند که بسته به نوع و کاربرد آن ها متفاوت است. در ادامه، به مواردی که باید حین خرید بارکد خوان دقت کرد، اشاره می شود:
- نوع خواندن بارکدخوان: بارکد خوان ها می توانند از تکنولوژی های مختلفی برای خواندن بارکدها استفاده کنند. از جمله تکنولوژی های لیزری، تصویری، چرخشی و ..
- نوع بارکد خوان:
بارکد خوان ها می توانند بارکدهای خطی مانند(UPC, EAN ,Code 128)
بارکد خوان های دو بعدی مانند (QR کد)
- سرعت خواندن: سرعت بارکدخوان ها متفاوت است. برخی از آن ها با سرعت بالا عمل می کنند.
- دقت: دقت در تشخیص بارکدها نیز مهم است. بارکدخوان های با دقت بالا معمولا در صنایع دقیق مورد استفاده قرار می گیرند.
- مقاومت در برابر شرایط محیطی : برخی از بارکدخوان ها مقاوم در برابر آب،گرد و غبار، ضربه و دماهای مختلف هستند.
- قابلیت های اضافی : برخی از بارکدخوان ها دارای قابلیت های اضافی مانند تشخیص تاریخ تولید، محصولات مشابه و موارد دیگر هستند.
ویژگی هایی که در بالا ذکر شد، به شما این امکان را میدهد تا با توجه به نیاز خود، بارکدخوان مناسب حرفه ی خودتون رو انتخاب کنید.
برند های معتبر و معروف بارکدخوان
بارکد خوان ها از برند های مختلفی تولید می شوند. در ادامه، به برخی از برندهای معروف دستگاه های بارکد خوان اشاره می شود :
هانیول(Honeywell) : این برند برای بارکدخوان های باکیفیت و عملکرد بالا شناخته می شود.
دیتالاجیک (Datalogic) : بارکدخوان های این برند نیز محبوبیت دارند و در صنایع مختلف استفاده می شوند.
زبرا (Zebra) : بارکدخوان های زبرا نیز از جمله گزینه های معتبر برای کسب و کار هستند.
میوا (Meva) : بارکدخوان های میوا نیز با قیمت مناسب و کارایی خوب شناخته می شوند.
شرکت ITC در حوزه ی تعمیر، تعویض قطعات و عیب یابی پرینتر های بارکدخوان و مشاوره ی رایگان در حوزه ی خرید بارکدخوان فعالیت می کنید. شما میتوانید در جهت مشاوره ی رایگان و عیب یابی پرینتر بارکدخوان خود با کارشناسان مجرب شرکت ITC تماس برقرار کنید.
No comment